Echografie

Echo bij Sissy’s Palace

 

Bij Sissy’s Palace in Zoetermeer kunt u een echografie laten maken.

Wij zijn in het bezit van echo apparatuur  waarmee we kunnen kijken of uw hondje drachtig is. We kunnen een echo maken van uw hond, maximaal tot 15 kilo.

Meestal kunnen we u gelijk vertellen hoeveel pups het drachtige teefje ongeveer heeft, alhoewel dit nooit met 100% zekerheid is te zeggen.

Op de 32ste dag kunnen we het beste zien of uw hondje drachtig is, bij onze eigen teefjes maken we een echografie op dag 32 omdat dan het beste bekeken kan worden of het teefje drachtig is, en de beelden dan duidelijker zijn.

De echo laten maken kost € 20,00 per hondje. Voor een afspraak kunt u mailen naar info@sissyspalace.nl

 

Wat is echografie ?

Echografie geschiedt met hoog-frequente geluidsgolven (ultrasoon geluid), niet met röntgenstralen. De mens kan deze geluidsgolven niet horen. We brengen een gel (aquasonicgel) aan op het geschoren lichaamsdeel en onderzoeken de patiënt door rechtstreeks contact met een sonde (transducer). Deze sonde zendt geluidsgolven uit welke door de organen weerkaatst worden. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen de geluidsgolven. Ze doen dat allemaal in verschillende mate. De weerkaatste geluidsgolven worden geregistreerd en kunnen door computers worden omgezet in leesbare beelden. Meestal kunnen we ook het hartje al zien kloppen op de echografie beelden. 
De gel die wordt gebruikt is noodzakelijk om een goed contact te krijgen tussen de huid en de echografiesonde. Zonder gel bevindt er zich lucht tussen sonde en huid. Lucht houdt de geluidsgolven grotendeels tegen zodat er geen goede beelden zichtbaar worden. 

 

Is een echo pijnlijk voor mijn huisdier


Nee hoor, een echografie is weinig ingrijpend voor uw huisdier en doet ook geen pijn. Sommige huisdieren vinden het in het begin wat vervelend om op hun zij of rug te liggen maar na enkele minuten geeft dat meestal geen problemen meer.
 Voordat we gaan kijken of uw teefje drachtig is, wordt een gedeelte van het buikoppervlak geschoren omdat haren veel storing op het beeld geven. Het onderzoek geschiedt in het schemerdonker, omdat dan het echobeeld het mooist is.
 Het totale onderzoek kan soms wat tijd vergen. Tijdens het onderzoek zullen we u zo veel mogelijk proberen duidelijk te maken wat u kunt zien. Wat zijn de voordelen van echografie?

Het is eenvoudig toepasbaar, het is pijnloos en laat het lichaam onaangetast. Daarnaast is het ongevaarlijk voor het teefje en ongevaarlijk voor de ongeboren vrucht, u de zekerheid heeft dat uw teefje zwanger is.