Rasbeschrijving van de Pomeranian

De Pomeranian is levendig en leergierig en ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren als ze een langzame en een goede introductie hebben gehad. Ze zijn prachtige metgezellen voor gezinnen met oudere kinderen en voor oudere mensen.

 

De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie, liefdevol, staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid.
 
 

 

De Pomeranian is zelfverzekerd. Vanwege het kleine gestalte van de Pomeranian worden ze niet aanbevolen bij kleine kinderen aangezien ze nogal temperamentvol kunnen zijn. Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

 

Naast vachtverzorging is het belangrijk om te tanden goed te verzorgen. Ze zijn gevoelig voor verlies van tanden, dus regelmatig schoonmaken is een must. Droogvoer wordt aanbevolen.

 

De lange dubbele vacht van de Pomeranian moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen.

 

De Pomeranian luistert het beste naar vaste commando's en ze leren snel. Ze zijn makkelijk te trainen in gehoorzaamheid. Hun geblaf moet van jongs af aan aangepakt worden anders zullen ze dit onophoudelijk doen.

 

De Pomeranian vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Met geduld en tijd kun je ze trucs leren. Zij kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg te doen krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

 

Leeftijd: 15 jaar
Gewicht: 2-3 kg